preloader

Hafta İçi (09:00 - 18:00)

Cts : (09:00 - 15:00)

Bahçelievler, Atatürk Blv.

No:207/1 ORDU

Optimum Göz Sağlığı İçin İpuçları

Optimum Göz Sağlığı İçin İpuçları

  • Ana Sayfa
  • -
  • Göz Hastalıkları
  • -
  • Optimum Göz Sağlığı İçin İpuçları
Optimum Göz Sağlığı İçin İpuçları

Gözlerinizi Sağlıklı Tutun: Optimum Göz Sağlığı İçin İpuçları

Görme, beş duyudan biridir ve algıladığınızın büyük bir yüzdesine katkıda bulunur. Ancak yaşlandıkça görüşümüz zayıflar. Bozulma genellikle kademeli olarak gerçekleşir - uzun süre fark edilmeden gidebileceği noktaya kadar.

Doğru göz bakımı, yalnızca ele alınması gereken bir sorununuz olduğunu hissettiğinizde değil, düzenli olarak göz muayenesi yaptırmak anlamına gelir. Yılda en az bir kez güvendiğiniz bir göz doktoruna gitmeniz, oküler hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmak, görme bozukluklarını erken dönemde tespit etmek ve düzeltici gözlük takmak sağlığınızı ve hayatınızı daha iyi hale getirmek için önemlidir.

Optimal Göz Sağlığı İçin Bir Kontrol Listesi

Sağlıklı beslenerek, sigara içmek, ultraviyole ışık ve ekran karşısında çok fazla zaman geçirmek gibi şeylerden kaçınarak görme yeteneğinize yardımcı olabilirsiniz. Güçlü bir görüşe sahip olma şansınızı her zaman artıran tek şey, optometriste düzenli ziyaretlerdir.

Diyetten alışkanlıklara ve doktor ziyaretlerine kadar, görüşünüzü mümkün olan en iyi şekilde tutmak için yapabileceğiniz birçok yoldan size rehberlik edelim. 

Sağlıklı diyet

Göz bakımında sağlıklı beslenme çok önemlidir. Diyetinizde vitaminler, mineraller ve antioksidanlar gibi belirli besinler varsa, genel göz sağlığınızı ve görüşünüzü iyileştirebilirsiniz. 

Araştırmalar, C vitamini, E vitamini, A vitamini, lutein , zeaksantin, esansiyel yağ asitleri ve çinko gibi besinlerin katarakt , glokom ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıkları geliştirme riskinizi azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bu güçlü bileşenleri içeren yiyecekler şunları içerir:

  • Yeşil yapraklı sebzeler – Lahana, ıspanak, karalahana, Brüksel lahanası, havuç ve marul
  • Meyveler - Portakal, kırmızı meyveler, kivi, domates ve greyfurt
  • Fındık ve baklagiller – Ceviz, kaju fıstığı, yer fıstığı, bezelye ve soya fasulyesi
  • Yağlı Balık – Sardalya ve somon
  • Yumurtalar
  • tohumlar
  • Süt Ürünleri

Sigarayı bırakmak

Sigara göz sağlığınız için kötüdür . Çok sayıda çalışma, sigara içmenin katarakt, makula dejenerasyonu, diyabetik retinopati, glokom, kuru göz sendromu ve optik sinir hasarı geliştirme olasılığınızı artırdığını göstermektedir. Bu ciddi durumlar görme kaybına ve körlüğe yol açabilir.

UV/Güneş Koruması

Güneşin ultraviyole (UV) radyasyonu gözlerinize ve cildinize kümülatif hasar verir. UV ışığına uzun süre maruz kalmak, makula dejenerasyonu ve katarakt geliştirme şansınızı artırabilir. UV maruziyetinden kaynaklanan hasar genellikle orta ila yaşlılığa kadar kendini göstermez.

Bu nedenle, dışarıdayken gözlerinizi korumak için her zaman güneş gözlüğü takmanız önerilir. Amerikan Oftalmoloji Akademisi, UV ışığının yüzde 99 ila 100'ünü engelleyen güneş gözlüklerini önermektedir . Bu gözlükler taşlanmış ve parlatılmış, polarize, koyu camlı, fotokromik, saran, ayna kaplı veya mavi engelleyici güneş gözlüğü olarak gelebilir.

Koruyucu gözlük

Koruyucu gözlük veya koruyucu gözlükler, özellikle havadaki veya tehlikeli maddelerle ve potansiyel olarak tehlikeli aletlerle çalışırken göz yaralanmalarını önlemek için çok önemlidir. İnşaat işi veya evde onarım yapıyorsanız bu çok önemlidir. Koruyucu gözlük, hokey, lakros ve raketbol gibi bazı sporlar için de önemlidir.

Ekran Süresini Sınırlandırma

Bilgisayarlara, akıllı telefonlara veya televizyon ekranlarına uzun süre bakmak göz yorgunluğuna, kuru gözlere, baş ağrılarına, bulanık görmeye ve odaklanma sorunlarına neden olabilir. Gözlerinizi periyodik olarak, tercihen 20 dakikada bir dinlendirin ve sık sık ara verin. Doğru bilgisayar gözlüğü ve yansıma önleyici ekranları da kullanmanız en iyisi olacaktır.

Düzenli Göz Doktoru Ziyaretleri

Gözleriniz normal ve sağlıklı hissettiğinizde bile gelişmekte olan bir göz probleminiz olabilir. Birçok göz hastalığı herhangi bir belirti ve semptom göstermez. Bu nedenle, göz muayeneleri için göz doktorunuzu düzenli olarak ziyaret etmeniz çok önemlidir .

 

Göz hastalıklarının başarılı tedavisi, ancak düzenli göz doktoru ziyaretleri ile mümkün olan erken teşhise bağlıdır. Göz doktorları ve optometristler, en az iki ila üç yılda bir kapsamlı bir göz muayenesi yapılmasını önerir.

Göz hastalığı öykünüz varsa, gözlük veya kontakt lens kullanıyorsanız veya sizi göz problemlerine yatkın hale getiren diyabet gibi bir durumunuz varsa daha sık göz muayenesi yaptırmalısınız.

Soru Gönder

Gözde Lazer Göz Hastalıkları Tıp Merkezi, yaklaşık 1000 m2 kapalı alana sahip ve 20 araçlık açık otoparkı bulunan bir göz merkezidir.